Skip til hoved indholdet

Nyt fra havnekontoret

2020 var fra Nivå havn som så mange andre et forandringens år, og 2021 vil ligeså fortsætte hvor vi slap dog i renoveringens tegn for havnen.

Året bød på at vores Havnefoged Linda tog på orlov i USA og John overtog roret samt kaptajns kasketten i mellemtiden. Til hun atter anduver havnen 1/7.

Jack stoppede og jeg fik fornøjelsen af at komme med ombord.

John, Claus og jeg fik færdiggjort E & F broen i startsommeren, med hjælp fra et par af havnens ildsjæle, og et stort tak til disse.

Herefter var vi i fuld gang med bygningen af B Broen som velfortjent trængte til udskiftning, her genbrugte vi nogle af broelementerne fra E & F broen.

B broen er nu i skrivende stund, så godt som færdig, dog mangler tilslutning af EL samt Vand, desuden skal der når foråret kommer i gang monteres nye gangbroer ud til den nye bro og fjernelse af den gamle bro.

 

Havnen fik en ny og dejlig mastekran.

Alle lamper på broerne blev gennemgået, således at der atter er lys i dem.

El på H,G, E, F, K og servicekaj blev gennemgået og de fejl som blev fundet blev udbedret.

Vi fik vores nye stativer således at man vi nu kan tilbyde at man kan komme på land med mast på. Og samtidig kan være trygge om natten ved at vide at stativet kan holde.

I efteråret tog vi fat i D broen og fik denne adskilt og NBC marine fik sejlet den gamle væk, således at Krankompagniet kunne leverer de nye elementer af D broen. Broen er sammensat af tre elementer med en svimlende vægt på ca 25 tons stykket – for de af jer som har Facebook ligger der et par klip af dette hvor man se de bliver ”søsat”

John og jeg har hen over vinteren trukket vandrør samt el på broen som nu blot mangler at blive tilsluttet.

Herefter skal der monteres klamper & skilte således at broen er klar til af ”pladsejerene” kommer i vandet eller på plads.

Vi har ligeså fået fjernet den gamle mastekran efter 21 års tro tjeneste og afventer den nye kommer.

Men ingen succes historie uden at der også er lidt knas.

Kranen som vi alle har ventet på (og været på uddannelse for at kunne betjene) er blevet udskudt til at vores søsætninger er foretaget, dette betyder at vi skal i vandet på sædvanlig vis.

De af jer som kom op med Krankompagniet bedes booke biletter til søsætningen via vedhæftet link.

De af jer som kom op med Rene Søgård eller andre, bedes selv tage kontakt disse for søsætning (dog ikke på fælles søsætnings datoerne)

Skyllepladsen/vaskeplads er desværre ligeså udskudt, denne vil blive etableret efter kranen er monteret.

Vi vil gerne opfordre til at joine os på Facebook, her ligger vi jævnligt billeder og info op – og fungerer mere som et dynamisk nyhedsbrev.

Ligeså vil vi gerne slå et slag for vores hjemmeside hvor vigtige ting som søsætninger/optagninger osv vil være at finde.

Ligeså kan man her se regler for brug af EL og vores regler og retningslinjer.

Med ønsket om en god dag!

Venlige hilsner
Daniel Holm Hansen
Havneassistent