Skip til hoved indholdet
Strandparken

Nivå Havn og Strandpark


Nivå Havn ligger meget idyllisk omgivet af smukt bevarede kystnære enge og Lave skov med en enestående natur og varierende fugleliv. Uden tvivl en af Øresunds smukkeste og yngste havne nord for København.


Havnen ligger som en naturlig afslutning i Nivåbugtens nordlige ende, og er den eneste havn på Øresundskysten, som ligger inde i landet i en tidligere lergrav. De første spadestik til havnen blev taget i november 1985, og der er plads til 426 både
Havnen ligger mellem Sletten Havn og Rungsted Havn og 33 kilometer nord for Københavns centrum, Der er mulighed for at tage toget fra Nivå Station, der ligger ca. et par km fra havnen. 


På havnen er der flere restauranter, iskiosk/havnegrill, og et område med borde bænke hvor der er opsat flere grills til fri afbenyttelse nær kajen. 
Af faciliteter kan nævnes: gratis vand, vaskemaskine, tørretumbler, badeværelser og toiletter og mulighed for gratis at låne cykler. Der er endvidere gratis trådløst internet tilgængeligt i havneområdet. Nærmeste handlemuligheder er Nivå Centret, der ligger ca. 2 km fra havnen.
Når det blæser er der stor aktivitet med surfere og kitere – et utroligt flot syn.
Nivå Strand, der ligger i forlængelse af havnen, er en skøn og meget børnevenlig hvid sandstrand med klitter. I skoleferien er der altid livreddere på stranden. Der er endvidere etableret badebro for handicappede. I skoleferien er det muligt at låne en strandkørestol ved henvendelse til livredderne. Kørestolen kan køre på sand og anvendes i vand. 

 

ny